Kırmızı et fiyatlarındaki artış, ilçeler arasında fiyat farklarını gözler önüne seriyor. Yakında başlayacak Ramazan ayı öncesi, vatandaşlar tekrar bir zamla karşılaşma endişesi yaşıyor. Peki, et fiyatlarındaki fahiş artışın sebepleri neler?
Türkiye'deki hayvan varlığındaki azalış ve tekelleşme, kırmızı et fiyatlarındaki fahiş artışın ana sebepleri olarak karşımıza çıkıyor. Yüksek enflasyonun etkisiyle gıda ürünlerinde yaşanan ücret artışları, vatandaşları zor durumda bırakıyor.
Ramazan ayına sayılı günler kala et fiyatlarına gelecek olan yeni bir zam ihtimali, tüketicileri endişelendiriyor. Türkiye'de besilik hayvan varlığının azalması ve tekelleşme nedeniyle, et fiyatlarının arttığı belirtiliyor.
Türkiye'de 450-500 TL altında kıyma bulmanın zorlaşması, tüketicileri kırmızı ete ulaşmada zorlarken alınması gereken tedbirler konuşulmaya başlandı. Ancak, ithal et gibi önlemlerin fiyatlara olumlu şekilde yansımadığı görülüyor.
Ramazan ayına az bir zaman kala, et fiyatlarındaki olası bir zam vatandaşları endişelendirirken, kasaplar piyasadaki tekelleşmeyi fiyat artışlarının ana sebebi olarak gösteriyor. Büyükşehirlerde, özellikle İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerde mahalleler arasındaki ciddi fiyat farklılıkları da dikkat çekiyor.
Özel İçerikler Burada: Diğer Yazıları Kaçırmayın